diumenge, 6 de gener del 2013

VÍDEO I EDUCACIÓ (GTIC)


Com activitat de classe, hem llegit de forma on-line el llibre de "Vídeos i Educación" de Joan Ferrés. A continuació deixaré uns quants apunts i punts importants sobre aquest.

Apunts de "Vídeos i Educación"

Encara que la societat viu amb por als canvis, ja que sempre la ha tingut perquè suposa una nova forma de vida a la que no estem acostumats, la tecnologia ha acabat formant part d'ells. 

Podem dir que aquesta té diferents avantatge però a la vegada també té inconvenients, com tot.

Avantatges
  • Ha creat un home nou que desenvolupa tant l'hemisferi esquerre, que s'encarrega del càlcul, l'escriptura, la lectura, la lògica, com l'hemisferi dret, que s'encarrega dels records, de reconèixer les formes...
  • Ha creat una nova forma de conèixer. Això té a veure en el canvi entre generacions anteriors i les actuals, que a través de l'evolució de la tecnologia, han après noves formes de pensar i expressar-se.
  • Ha creat un llenguatge nou, com poden ser el matemàtic, l'escrit, el gestual, l'audiovisual i l'oral.
Per tant podem afirmar que la tecnologia ha aportat grans avanços a mesura que anaven apareixent les noves generacions i això a produït un canvi a millor en la societat, i queda demostrat en l'actual.

Inconvenients

Per altra banda no ens hem d'oblidar dels inconvenients que ha portat la tecnologia, sobretot enfocat en els infants. 
Es va dur a terme un estudi realitzats a tres mil nens en el Congrés de Psiquiatria Infantil, a França.

Es va enfocar en la relació dels nens amb la televisió. Les dades exactes d'aquest estudi, en percentatges, són les següents:
  • El 44% preferien, de forma afectiva, la televisió abans del seu pare.
  • El 20% preferien, de forma afectiva, la televisió abans de la seva mare.
  • El 36%, només, preferien de forma afectiva als seus pares abans de la televisió.
Amb aquest resultats vull plasmar que els canvis no són dolents, tampoc els tecnològics, sempre i quant estiguin adaptats a les mesures adequades. No s'ha d'abusar d'ells per evitar arribar a situacions tant extremes com els percentatges del estudi anterior.

Aquest és el llibre:























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada