dissabte, 5 de gener del 2013

APUNTS VÍDEO COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL (COED)

Per acabar d'aprofundir el tema treballat, la comunicació audiovisual, la professora ens va posar un vídeo sobre aquest.

A continuació us posaré els apunts que vaig prendre: 

Apunts Vídeo

Les imatges les entenem perquè tenen un codi molt universal. Cal dir que el llenguatge audiovisual aporta més missatges dels que creiem veure a través de la posició de la càmera o els seus moviments.

  • Exemple: quan es grava des de dalt les persones perden importància, en canvi, quan es grava des de abaix, les persones prenen més importància.
Es necessita entrenament per poder transmetre el missatge/s en una gravació audiovisual.

Hi ha formació tant per alumnes, com per família i professors.
A casa és on s'ha de controlar les hores que els infants es passen davant de la televisió o escoltant música, ja que sinó es treballa a l'escola, només tindrà el punt de vista del que hagi estat escoltant.
Per això es tant important que família i escola treballin alhora.
Per altra banda, els mitjans de comunicació han de tenir una responsabilitat educativa, perquè són els que transmeten els coneixements davant dels joves.

Comentar que tot el que ve amb imatges, és molt temut per els professors ja que no és el mateix que la informació escrita.
Lògica audiovisual/Lògica digital. Es crea una gran diferència entre ensenyar de forma digital i de forma audiovisual, que no pas de forma textual.

S'han de desenvolupar competències mínimes per poder interactuar amb el món digital. Cal alfabetitzar tant de forma audiovisual com digital. 
En aquest cas és necessària l'orientació de professionals en l'àmbit digital i dels medis. L'autoaprenentatge no sempre és del tot útil.

Reflexió personal

Aquest vídeo em va aportar informació adicional a coneixements que ja tenia, la qual sempre va be per enriquir-nos una mica més. Potser per mi el punt més important és el del control dels infants a casa sobre la influència de la televisió i la música, és a dir, que s'haurien de dur a terme uns horaris per tal de que se'n faci ús en una mesura adequada. Realment crec que, depenen de quins programes, són bons per el desenvolupament cognitiu dels infants. Finalment comentar que és molt interessant la informació que ens pot arribar a donar una posició o un simple moviment de càmera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada