dimecres, 19 de desembre del 2012

QUI ETS TU? (COED)

Durant una de les sessions de COED, vam fer una activitat que degut a com ho faig fer i el seu resultat, m'agradaria compartir-la amb tots vosaltres.

Bé, l'activitat anomenada "Qui ets tu?" consistia en fer una descripció d'una companya de la classe, que tu prèviament podies escollir i va ser l'Alba Garanto, d'una forma original. 


Cal dir que, un cop corregides,  van sortir diverses companyes de classe de forma voluntària, a llegir la seva descripció. Realment vaig quedar gratament sorpresa de cada una d'elles.


A continuació us deixo la meva descripció, espero que us agradi!




Una tarda de profit...



Estimat diari,

Aquesta tarda he quedat per fer un cafè amb l’Alba. Hem quedat al carrer Garcilaso, a Barcelona, que és on actualment viu amb la seva tieta, Maria Jesús. Aquest és el tercer any que viu amb ella. M’ha explicat que va néixer a Vielha, encara que sempre ha viscut a Pont de Suert. Allà resideix amb els seus pares, en Francesc i la Montse, i amb el seu germà gran, en Xavi.

Hem estat parlant de les nostres coses, de la vida, dels amics...M’ha explicat el dia més especial de la seva vida, la festa dels seus 18 anys. Els seus amics li van organitzar una festa sorpresa, dos mesos després del seu aniversari, perquè així es podien reunir tots i celebrar-ho junts al seu costat.

Em va comentar que troba molt a faltar els seus pares, ja que està fent un curset de monitora aquí els caps de setmana i no pot pujar a Pont tant com voldria. Els truca diàriament per explicar-se com ha anat el dia i preguntar com estan.

L’Alba és una persona molt transparent, de seguida veus en ella el que et vol transmetre sense necessitat de gaires paraules. De caire molt familiar, sobretot referint-me als seus pares, que encara que hi hagi una gran distància la relació no s’ha degradat. Una persona de confiança, molt sociable i a vegades una mica tímida. És comprensiva i sap estar al costat d’una persona quan realment ho necessita. Ha demostrat ser responsable i molt treballadora, de voler fer les coses ben fetes.

Resumint, és una persona alegre, senzilla i segura de si mateixa; un dels tipus de persones que la majoria vol tenir al seu costat.

En preguntar-li quin somni persegueix la seva resposta ha estat; “Tocar sempre de peus a terra per poder somiar”. Una resposta que no esperava i que m’ha fet pensar que és una persona madura i de idees clares,  una virtut molt destacable. 

dimecres, 14 de novembre del 2012

UNA VISITA DIFERENT A BLANQUERNA... (GTIC)



Aquest és el resultat aconseguit a classe amb l'explicació de com dur a terme un vídeo personalitzat a través d'un primer que ens ha donat el professor. Hem utilitzat el programa "Movie Maker", molt conegut per estar especialitzat en crear vídeos. 

La nostre creació podia tenir una duració màxima de dos minuts, un bon número de escenes totalment diferents entre elles i dues cançons (una donada per el mestre i una buscada per nosaltres).

En el nostre hem fet ús de eines per tallar les escenes que més importància tenien per la nostra historia, posar-hi la música, les transicions i les animacions. No només això, sinó que també hem posat el títol que cadascú creia adequat per la seva creació i uns crèdits al final.

Un cop realitzada la nostre obra, la hem fet pública pujant-la en la nostre conta de Youtube. 

Aquí està al link per veure'l directament al Youtube  

http://youtu.be/RJuOZxitTJU

dimecres, 7 de novembre del 2012

LAND ART, NOU DESCOBRIMENT (PLÀSTICA)

En la classe d'Educació Visual i Plàstica hem descobert i gaudit amb un nou estil per crear amb imaginació; Land Art.

Com a definició, extreta de la xarxa d'Internet, diríem que Land Art o també anomenat art de la terra, és un moviment artístic on el paisatge i l’obra sempre estan relacionats. Un art creat a la naturalesa, fent ús de materials naturals com poden ser pedres, fulles o terres.      El paisatge és el mitjà de la creació de les obres, ja que aquestes obres en moltes ocasions es troben en espais oberts i en perill de patir les condicions naturals que es puguin donar. 


Per posar-ho en pràctica, amb el nostre grup, vàrem escollir els jardins del Cosmo Caixa per dur a terme la nostre obra. Amb diferents materials naturals que cada membre del grup va portar i després de moltes proves i possibles obres finals...apareix la nostre creació!


"La piràmide de la vida"



PRACTICANT AMB ELS WIKIS...(GTIC)

Un cop sabíem la informació necessària sobre els wikis, vàrem començar a practicar. En grups de quatre persones, elaborats per nosaltres mateixes, vam escollir penjar la organització dels nostres blocs.

Posàrem el que se'ns requereix penjar al nostre bloc personal, el que ja tenim penjat i el que ens falta penjar. En cada un dels tres apartats, vam afegir un enllaç que obre a una nova pàgina. En aquestes ampliem la informació donada a la pàgina principal.


Com a més a més, posàrem imatges per tal de fer més atractiu i visual el nostre wiki. Són, evidentment, imatges relacionades amb el que volem transmetre/informar. 


Seguidament posaré el link que va directe al nostre wiki, perquè tots els lector tingueu la oportunitat de veure el nostre exemple per així poder entendre millor com funcionen els wikis i el objectiu que volien transmetre amb el nostre.



És el següent link: http://gticgrup.wikispaces.com/ 

QUÈ SÓN ELS WIKIS? (GTIC)

Els wikis són pàgines web, compartit entre un grup de persones, que té la finalitat de dur a terme una bona organització sobre un treball, un viatge... 

Són molt més eficients que el correu electrònic, ja que només es fa servir una pàgina web, convertida en un document un cop editada, i no es va duplicant a mesura que els anem enviant. El document queda guardat a la xarxa d'Internet.


Tenen tres botons, amb les funcions de "editar", "guardar" i "enllaç". En el botó d'enllaç, serveix per poder afegir una localització.


Els wikis tenen el contingut per pàgines annexades en un menú lateral, que requereix una revisió i actualització constant. Les actualitzacions van independentment de les dates, ja que la data està oculta en el historial de pàgines.



dimarts, 2 d’octubre del 2012

DESCOBRINT GOOGLE DRIVE (GTIC)

En aquesta entrada os informaré del coneixement adquirit sobre google drive, els tres tipus de documents que hem aprés a fer-ne ús.

 

Aquest és un exercici amb el format Document. Per grups de quatre persones, ens van proposar desenvolupar un tema escollit per nosaltres posant en pràctica el treball col·laboratiu de forma on-line.
En el nostre grup vam decidir parlar sobre l'evolució del dibuix en l'etapa d'Educació Infantil ja que creiem que és un tema interessant i molt relacionat amb la nostre carrera.

dijous, 20 de setembre del 2012

LES WEBQUEST! (GTIC)

Edu3.cat




El vídeo forma part de la web d’ensenyament de edu3.cat, que pertany a la Generalitat de Catalunya, realitzat a CEIP Gras i Soler d’Esplugues del Llobregat.

Què és una webquest?

La webquest es podria dir que és una eina de treball, que es fa ús a través d'Internet. Utilitzant aquest mètode el que es pretén és treballar les competències bàsiques, el treball cooperatiu i per tant, la responsabilitat del treball individual. No només això, sinó que també entra en joc la recerca correcte d’informació i el mínim ajut per part del professorat.

Bàsicament es parla d'una pàgina web on normalment el professor el que fa és plantejar un problema que els alumnes hauran de resoldre mitjançant uns recursos proposats, i se’ls hi dona la descripció detallada del que han de fer.  Un cop els alumnes han realitzat correctament l’activitat i amb els recursos adequats han de realitzar l’avaluació.





QUI SÓC? (GTIC i COED)

Hola a tots i a totes, benvinguts al meu bloc! 

Em dic Mònica Cerezo, una noia nascuda el 9 de desembre del 1993. Sóc estudiant del Grau d'Educació Infantil a la Universitat Blanquerna.
Vinc d'un poble al costat de Sant Cugat del Vallès, de nom Valldoreix, encara que anteriorment vivia a Barcelona.
La meva vida acadèmica va ser realitzada, fins a primer de la ESO, a la Salle Bonanova. Un cop acabat primer de la ESO vaig seguir els meus estudis fins segon de Batxillerat al Col·legi Montserrat de Vallvidrera.


Em descric com una persona oberta, sociable. Una persona que es preocupa per la gent que l'envolta i madura per experiències viscudes al llarg de la meva vida. 

Ara que ja em coneixeu una mica, espero que doneu una ullada al meu bloc i sobretot; espero que gaudiu molt d'ell!


Què pretenc?

Les meves intencions amb aquest bloc és mostrar als lectors l'aprenentatge que vaig adquirin durant els quatre anys d'Educació Infantil. No només això, explicaré detalladament cada una de les activitats, documents, imatges...que vagi penjant al bloc.

Cal destacar que tota la informació que publicaré serà totalment veraç, treballada i contrastada prèviament. Finalment espero que la informació que publiqui sigui del vostre interès i d'ajuda en algun cas.